14 Nisan 2008 Pazartesi

margarin ve tereyağ

Yağ Severlerin Dikkatine
Tarih: 11.12.2006 Saat: 00:42 Gönderen: doktor


Güncel Sağlık Bilgileri



Yağ Severlerin Dikkatine


Margarin ve Tereyağı arasındaki farkı biliyor musunuz?

Lütfen sonuna kadar okuyun…. Çok ilginç.

· Her ikisi de hemen hemen aynı kaloriye sahiptir.

· Tereyağı çok az daha fazla doymuş yağ oranına sahiptir. 8 grama 5 gram.

· Harvard Tıp Fakültesinin çalışmasına gore tereyağı ile karşılaştırılınca

margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor.

· Tereyağı yemek yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor.

Tereyağının besinsel değeri yüksek olmasına rağmen margarinin çok

düşüktür. Çünkü katkılıdır.

· Tereyağı margarinden çok daha lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki

tadları zenginleştirir. Tereyağı yüzyıllardır bilindiği halde margarin

100 yıldan az bir süredir yapılmaktadır.

Ve şimdi margarine gelelim…

· Yağ asitleri çok yüksektir…

· Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar…

· Toplam kolesterolü ve LDL’yi yükseltir. (Kötü kolesterol)

· HDL’yi düşürür. (iyi kolesterol)

· Kanser riskini beş katına çıkarır…

· Anne sütünün kalitesini düşürür…

· Bağışıklık sistemini zayıflatır…

· İnsülin tepkisini düşürür.



İŞTE EN İLGİNÇ KISMI!



· Margarin plastikten yalnızca 1 molekül farklıdır.

İşte bu gerçek beni hayatım boyunca bir daha margarin ve diğer

hidrojene yiyecekleri yemekten alıkoymuştur .. (Hidrojene demek

moleküler yapısına hidrojen eklenmiş demektir.) Kendiniz de

deneyebilirsiniz: Bir paket margarine alın ve gölge bir yere koyun.

İki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz. Üzerinde bir tane bile

sinek yok! (Bu size birşeyler anlatmalı.)

Çürümemiş ve kötü kokmamıştır. Çünkü hiçbir besin değeri yoktur

ve üzerinde hiçbir şey gelişmez. Hatta mikro organizmalar bile

yerleşmez. Neden? Çünkü nerdeyse plastiktir. Evdeki plastik

kablonuzu eritip de tostunuza surer misiniz?

puzzle yapmak istermisiniz?





provided by flash-gear.com


http://www.flash-gear.com/index.php?puzV