margarin ve tereyağ
28/2/2007
Yağ Severlerin Dikkatine Tarih: 11.12.2006 Saat: 00:42 Gönderen: doktor |
Yağ Severlerin Dikkatine
Margarin ve Tereyağı arasındaki farkı biliyor musunuz?
Lütfen sonuna kadar okuyun…. Çok ilginç.
· Her ikisi de hemen hemen aynı kaloriye sahiptir.
· Tereyağı çok az daha fazla doymuş yağ oranına sahiptir. 8 grama 5 gram.
· Harvard Tıp Fakültesinin çalışmasına gore tereyağı ile karşılaştırılınca
margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor.
· Tereyağı yemek yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor.
Tereyağının besinsel değeri yüksek olmasına rağmen margarinin çok
düşüktür. Çünkü katkılıdır.
· Tereyağı margarinden çok daha lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki
tadları zenginleştirir. Tereyağı yüzyıllardır bilindiği halde margarin
100 yıldan az bir süredir yapılmaktadır.
Ve şimdi margarine gelelim…
· Yağ asitleri çok yüksektir…
· Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar…
· Toplam kolesterolü ve LDL’yi yükseltir. (Kötü kolesterol)
· HDL’yi düşürür. (iyi kolesterol)
· Kanser riskini beş katına çıkarır…
· Anne sütünün kalitesini düşürür…
· Bağışıklık sistemini zayıflatır…
· İnsülin tepkisini düşürür.
İŞTE EN İLGİNÇ KISMI!
· Margarin plastikten yalnızca 1 molekül farklıdır.
İşte bu gerçek beni hayatım boyunca bir daha margarin ve diğer
hidrojene yiyecekleri yemekten alıkoymuştur .. (Hidrojene demek
moleküler yapısına hidrojen eklenmiş demektir.) Kendiniz de
deneyebilirsiniz: Bir paket margarine alın ve gölge bir yere koyun.
İki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz. Üzerinde bir tane bile
sinek yok! (Bu size birşeyler anlatmalı.)
Çürümemiş ve kötü kokmamıştır. Çünkü hiçbir besin değeri yoktur
ve üzerinde hiçbir şey gelişmez. Hatta mikro organizmalar bile
yerleşmez. Neden? Çünkü nerdeyse plastiktir. Evdeki plastik
kablonuzu eritip de tostunuza surer misiniz?